Zöldborsóleves, csirkemáj krumplival

Természetesen legjobb friss zöldborsóból, de megteszi a fagyasztott is.
Zöldborsó leves:  Friss zöldborsót felrakok főni  sárgarépával és petrezselyemmel, sózom, borsózom, dobok bele egy kisebb fej vöröshagymát, amit ha készen, kiszedem. Amikor már megfőtt, rántást készítek és daragaluskát szaggatok bele.
A daragaluskát tök egyszerű módon készítem, 2 tojást, egy- két csepp olajat és búzadarát kikeverek egy kicsit lágyabbra, mert a dara megdagad, ezt mindig előre készítem el és nokedli szaggatóval szaggatom a levesbe.
Megjegyzés: majdnem minden levesbe készítek rántást, a nagymamám is így tette, és igaza volt, bár kiment már a divatból, de sokkal jobb íze van.
Csirkemáj krumplival: Nagyon egyszerűen készítem, szív nélküli csirkemájat szoktam venni hozzá. Csinálok egy pörkölt alapot jó sok vöröshagymával, bele teszem a májat, gyorsan sütöm és nem sokáig, végül sózom, borsozom, majoránnát is szórók rá egy keveset. Sós vízben főtt krumplit tálalok hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Keresés ebben a blogban

Rendszeres olvasók