Édeskáposzta leves, sonkás tészta

Megfőzőm a füstölt sonkát és ennek a levében fog készülni az
Édes káposzta leves: Eldarabolom a káposztát nagyobb szeletekre, a sonka levében rakom fel főni,  miután főtt már egy kicsit a káposzta, adok hozzá néhány szem kockára vágott krumplit, sárgarépát felkarikázva, persze sót, borsot és őrölt köménymagot is, néhány gerezd fokhagymát török bele, végül berántom. Megjegyzés: soha nem rakom a rántásba a fokhagymát, mert ha egy kicsit véletlenül kicsit megpirul, keserű lesz tőle a leves.
Sonkás tészta: a főtt sonkát ledarálom, kicsit megpirítom olajban, a fodros kockát megfőzőm, majd beleszedem egy zománcozott normál méretű tepsibe, erre ráterítem a sonkát zsírjával együtt. 6- 7 tojást felverek, kikeverem simára egy pohár tejföllel és ezt a masszát ráborogatom egyenletesen elosztva, ha van sajt itthon, azzal is megszórom a tetejét, de anélkül is nagyon finom, előmelegített sütőbe kb 10 percre beteszem és készen is vagyok vele.

Nincsenek megjegyzések:

Keresés ebben a blogban

Rendszeres olvasók