Tojásleves és tökfőzelék

Ma tojásleves és tökfőzelék volt az ebéd. A főzelékek mellé is mindig főzök levest, nálunk az nem maradhat el, nagyon szeretjük.  
Tojásleves: Zsiradékkal vagy étolajjal rántást csinálok, majd felengedem vízzel, adok hozzá sót, egy kevés őrölt borsot, őrölt köménymagot, lassan forralom, pár perc forralás után bele csurgatok 2- 3 felvert tojást, a tojást kevergetem benne és mikor már látom a tetején, készen is van.
Tökfőzelék:  Hagymát felszeletelve  üvegesre sütöm olajon, szórok rá egy kávéskanál piros paprikát, majd bele rakom a kaporral ízesített tököt, felengedem annyi vízzel, hogy ellepje, sósom, borsozom, végül behabarom, néhány csepp ecettel ízesítem, fasírt golyókkal tálalom.

1 megjegyzés:

MJ írta...

Remek étek. Mindegyik. Azon "kevesek" közé tartozok, ki szereti. :)

Keresés ebben a blogban

Rendszeres olvasók