Dödölle

A krumplit megpucoljuk, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük, ha megpuhul, a főzővízben összetörjük és annyi lisztet adunk hozzá, amennyit felvesz, és összefőzzük.
Nehéz kavargatni,  vigyázni kell vele, mert puffog, mint Ferenc  testvér Orbán Viktorra.
Zsírba mártott kanállal tepsibe szaggatjuk,  hagymát karikára vágjuk és zsírban átsütjük, ezután a tepsibe szaggatott dödöllére halmozzuk. Előmelegített sütőben 35-45 perc alatt készre sütjük. Tejföllel tálaljuk.  Na, de mivel nehéz idők járnak, spóroljunk,  a zsírral módjával bánjunk, különben is attól túl csúszós lesz, és falórohamot kapsz, már pedig az egy betegség, korlátlan evési kényszer, ezt nem engedheted meg magadnak.
Azt tanácsolom, ha nem akarsz beteg lenni, hagyd  ki a zsírt és a tejfölt, így nyögve nyelő lesz belőle, és marad belőle estére.
Ezt a recepted a nagymamám mondta el ma, de nem próbáltam ki, mivel az alapanyagokból nem volt otthon semmi, így nem tudok mást tenni, mint a gazdasági fellendülést várni.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Keresés ebben a blogban

Rendszeres olvasók