Amit eszel, azzá leszel !

  Ez  mondás a híres ókori orvostól, Hippokratész - tól származó szállóige is jelzi, hogy az  egyes élelmiszerek hatásaival már évezredekkel korábban is foglalkoztak, lehet akkor sem volt mit tenni a fazékba. A tudomány és a tapasztalatok folyamatosan igazolják, hogy amit naponta teszünk – eszünk - és gondolunk, meghatározza, hogy hogyan és mennyi ideig fogunk élni.  Na, ha így megy tovább, akkor nem sokáig. Ha  nem változtatunk rossz szokásainkon,  ha mindig  azon agyalunk, mit főzzek  ma, hát ne csodálkozzunk, ha nem leszünk  túl egészségesek.
A legtöbb sav okozója úgy is  a túl sok állati fehérje, a húsok , főleg amikor rosszul társítod más élelmiszerekkel, elsavasodik a szervezeted. Na, de ettől sem kell még mostanában rettegni, vigyáznak ránk a hatalmasok, kapcsolj turbó diétára! Egyébként  jó ez így, legalább nem kell ellensúlyozni lúgosítással, nem is értem, miért kínálják ezt a sokféle lúgosító  hatású táplálék kiegészítő csodaszert,  nem értem, mit is kell kiegészíteni, vagy ki lehet a semmit is? Vagy éppen élelmiszer nélkül is ér valamit?- lehet az is, mostanság nem lehet tudni, ha egyszer ezt hallanám a reklámokban, még csak meg sem lepődnék.
A tudomány jelenlegi állása szerint kizárólag a nyers zöldség, gyümölcs jelentheti az egyetlen megoldást, na ugye, akkor meg minek is akarsz főzni?
Az amerikai származású dr.Walker saját magát gyógyítva fedezte fel a nyers ételekben rejlő gyógyító erőt és ennek köszönhetően száz évnél is tovább élt.( Akkor még volt miből nyugdíjat fizetni) Szerinte minden étel kerülendő, ami 51 °C fölé melegítenek, mert elveszíti az életerejét, enzimjeit, vitaminjainak és tápértékének döntő hányadát. Hátha már úgy is mindenben  Amerika hülyeségeit  majmoljuk, akkor éppen ebben tennénk kivételt?- és így nem kell félni az elhízástól, nem kell zsírégető tablettákat sem szedni.
Remélem, meg tudtalak győzni, nem kell főzni ma sem, holnap sem, úgy sincs miből, kár a gőzért.

Nincsenek megjegyzések:

Keresés ebben a blogban

Rendszeres olvasók