Nevetve sírok, és sírva nevetek

Itt már tényleg nem lehet mást csinálni, mint nem komolyan venni az életet. Minek is?- már sok úgy sincs hátra, az éhenhalás küszöbét már nagyon csak átléptük.
Csak az a borzasztó benne, hogyan lehet ezt megmagyarázni a gyerekeknek, hogy tudod kicsi lányom, nálunk nem úgy van, mint szegényéknél, hogy ez sincs, az sincs, itt már semmi nincs.
A szomszédaim sem lehetnek valami gazdagok, mert akárhányszor átmentem, hogy kérjek valamit, éppen az a cucc soha nincs otthon.
A pénzt nem sajnáljuk, csak mi az összeset, mi van, mind a bankoknak adjuk.
Ahogy haladunk a túlélésben, nálunk úgy változik a polc, semmi nincs rajta, még tavaly megvettük a COOP- os öblítőt, egyáltalán a tisztálkodó szereket, már erre sincs pénz.
Nem is tudom, hogyan gondolja az öntudatos vezető rétegünk, ha szegények vagyunk, azzal együtt jár a kosz is?
Sokszor mikor eszembe jutnak ilyen dolgok, miket is beszélek, nagyon sokszor gondolkodom rajta, de aztán jókat hahotázok. Lehet, hogy megvagyok már zavarodva???
Ugyanis mi mindent lelegeltünk, ha a tavaszig kihúzzuk, újra nő a fű, de mennyi lesz az egyre éhesebb száj is addigra!

10 megjegyzés:

Névtelen írta...

Mondd le a netet, blogírás helyett vállalj munkát. Hátha úgy több marad a zsebedben.

Unknown írta...

Kedves Névtelen!

Hát itt is, valóban nincs más dolga?
Nagy OKOS, azt ugye nem tudtad, hogy blogolásból simán meg lehet élni.
Így gondolom nem írsz többet, mert felvet a sárga irigység, többek között erről is híres a magyar ember.

Névtelen írta...

Szánalmas ez a blog. Nem lenne rossz, ha csak olcsó ételek lennének, viszont a hozzáfűzőtt magyarkodó, ócsároló gondolataid.. szörnyű. Bocsi, de ILYENEK a magyarok, amilyen te vagy. Voltam kint szlovákiában, SOKKAL szegényebb ország, mint Mo., rémesen lepusztult egy-egy kisebb város, mégis az emberek boldogok: olcsón esznek-isznak, dolgoznak, bicikliznek, stb. Olyan minőségi ételt tudtunk enni olyan ocsón, hogy hihetetlen. Mo-n meg megy folyamatosan a búslakodás, persze, szar és nehéz, én is azért vagyok itt, mert diák vagyok és nincs pénz ételre. De hogy folyamatosan gyűlölködjek és nyalogassam a sebeimet, mert MÁSOK (sose én persze) elcsesznek mindent, és MÁSOK miatt tartunk itt, ahol tartunk..
Hozzád is illik a csodás magyar himnusz.

Flóra.

Unknown írta...

Kedves Flóra!

Köszi, hogy legalább a nevedet ide írtad, ha névtelen is a bejegyzésed.
Tudod, én a 7- ből 4 napot Szlovákiában tartózkodom, úgy hogy nem írtál igazat az ottani helyzetről, de mindegy.
Nem gyűlölködöm, csak a tényeket írom le, a sebeimet meg nem nyalogatom, mivel nekem hála az égnek nincsenek, de rajtam kívül több millió embernek vannak, és értük "magyarkodom", vágod már?

Névtelen írta...

Nem tudom, te hol voltál, de AHOL ÉN voltam, ott szegénység és lepukkantság volt, egyedül a kis főutca volt szegényesen csicsázva.
Tudnék ám ollózni a blogodból több oldalnyi mocskolódást, de ahol nincs látványos gyűlölködés, ott is van 1-1 fanyar, keserű, búbánó megjegyzés.
Szerintem senkinek nem hiányzik, hogy értük "magyarkodjon" valaki.. ezzel nem sokat segítesz és javulni se javul semmi.
Azzal viszont segíthetnél, ha hasznos, politika mentes, olcsó kajás blogot üzemeltetnél, amivel megkönnyítenéd az emberek életét, és ahova az ember szívesen jönne.
ennyi. minden jót.

Unknown írta...

Kezdjük ott, ki az, hogy értünk?- ez a nagy kérdés.
A szegényes ételek nem lehetnek politika mentesek, hiszen az tehet mindenről.
Mivel nem vagyok egy konyha tündér, így a kérésedet nem tudom teljesíteni, de nem is akarom.
Nem értesz Te semmit, nem is fogsz hiányozni, ha nem szívesen jössz ide.
Viszlát!

Névtelen írta...

Akkor meg minek reklámozod olyan helyeken ezt a gyönyörűséget, ahol az emberek olcsó recepteket keresnek??

Mert te aztán krva sokat értesz, ebből is látszik:
"A szegényes ételek nem lehetnek politika mentesek, hiszen az tehet mindenről."

Ez a blog sem hiányzik senkinek, elhiheted. De legalább van még egy hely, ahol a sok agyatlan barom kiélheti magát a politikát szidva, erre jó, gratulálok.

Unknown írta...

Kedves Névtelen!

Pár év eltelt azóta, hogy megosztottad itt gondolataidat, mindenesetre szeretnék neked annyit üzenni, hogy a sértő, értelmetlen, semmitmondó gondolataidat nem kéne megosztanod egy értelmes blogbejegyzés alatt. Aki nem érti, ne adja hozzá a szavát - szerintem.

Üdv: Dóra

Unknown írta...

Kedves Névtelen!

Pár év eltelt azóta, hogy megosztottad itt gondolataidat, mindenesetre annyit szeretnék üzenni neked, hogy az értelmetlen, sértő szavaidat nem kéne egy értelmes blogbejegyzés alatt szaporítanod. Úgy gondolom, te nem értesz ebből semmit. És aki nem érti, az maradjon távol tőle.
Üdv: Dóra

Névtelen írta...

Es arra veletlen sem gondoltal kedves Flora,igaz?! Hogy netan egyik ismerosenel irta azt ki,vagy esetleg az ismerose irta ki az o neveben?istenem..valoszinu,ha tisztalkodni nincs penze,akkor netre se.. az is lehet,hogy konyvtarbol irta,ahol ingyenes a netezes...mivel a mai vilagban ez mar nelkulozhetetlen...

Keresés ebben a blogban

Rendszeres olvasók