Tarhonyaleves, babfőzelék

Tarhonyaleves:  Apróra vágok szalonnát,egy kevés olajon megsütöm, majd hozzáadok apróra elszeletelt vöröshagymát, üvegesre sütöm, adok hozzá petrezselyemzöldet (szárított), piros paprikát és felengedem vízzel, majd hozzáadom a karikára felszeletelt sárgarépát. Amikor a répa is megfőtt, ízesítem sóval, borssal, adok hozzá még vizet, és a tarhonyát belefőzőm. A tarhonyával vigyázni kell, nehogy túl sok legyen, mert megdagad.
Babfőzelék: A babot felteszem főni hideg vízbe, adok hozzá zúzott fokhagymát és füstölt oldalast, 4 szeletet, annyian vagyunk, kipótolom füstölt bőrrel, amikor már megfőtt, csak akkor sózom, mert lehet a füstölt anyagból kifőtt só is éppen elegendő bele. Majd rántást készítek, a tejfölt alaposan kikeverem, hogy ne legyen csomós, majd a lassan forró főzelékhez kavarom, pár csepp ecettel ízesítem.
Megjegyzés: Étrendünk fontos szereplője a zsírszegény, ásványi anyagokban és élelmi rostokban gazdag bab, elég sokat eszünk belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Keresés ebben a blogban

Rendszeres olvasók