Üzenet haza, levél Orbán Viktor Miniszterelnök Úrnak!

Levelet írtam a Facebook- on a Miniszterelnök úrnak, amit ide most bekoppintok, persze sok minden kimaradt, amit még meg kellett volna írnom, de valahogy kimaradt, lemaradt, ennyi tellett  tőlem.
           Tisztelt Miniszterelnök Úr!
Talán azzal kezdeném, hogy a Fidesz maximális támogatója vagyok, és amíg nem kényszerültem el a hazámból, sokat tettem én magam is ezért a 2/3- os győzelemért.Az igazság viszont az, hogy kissé csalódott vagyok, hogy miért is?- azt akarom itt leírni.Elsőként, ha a 8 évig tartó ámokfutásnak nincs felelőse, mindössze annyi a bűnük, hogy rosszul csinálták a dolgukat, akkor nincs mit tenni, nincs mit elszámoltatni, de akkor abba kell hagyni az emberek ámítását.A második, bármilyen nagy az adósság (sok országnak van, mégis jól élnek), nem lehet az az ország szegény, ahol ennyi a gyógyvíz van, és ilyen jó adottságok vannak a mezőgazdasági termeléshez. Hogy miért is van ez mégis így, ezt Önnek jobban kell tudni, nekem, nekünk, mint kívülálló szemlélőknek csak sejtéseink vannak. A bajok forrásai, többek között megemlítendő a rengeteg önkormányzat, ami nagyon sok pénzt vesz el az adófizetők pénzéből. A faluk vezetését 3- 4 emberrel meg lehetne oldani, mivel felálltak a megyei kormányhivatalok, elég lennének a járási önkormányzatok. Az egykulcsos adó az nagyon jó, csak sok benne a HA….!Az a vállalkozó, aki csak arra képes, hogy minimálbért hozzon össze magának, adja vissza a vállalkozását, mert ez képtelenség, mivel ez szemmel láthatóan sem igaz.A következő, az építőipar, mivel erre van némi rálátásom, végezze a kivitelező el a munkát, ne menjen legalább 5 kézen keresztül ez is, mert ez nem megengedhető, ezért nem jut bér a munkásoknak, ezért vannak a körbetartozások, ezért drága az építkezés. Ott van példának a metró, nem ellopták a pénzt, hanem sokan csíptek le belőle, mert megengedték. S ugyanez megy a kereskedelemben és szinte minden szinten. Ja, és még majdnem kimaradt, a dolgozók teljes megaláztatása, és kiszolgáltatottsága, nincs olyan nagy munkanélküliség ám, csak az emberek nincsenek bejelentve, és ha be is vannak véletlenül, rabszolgaként dolgoznak, nem jár sem szabadság, semmi törvénybe iktatott járandóság, még a szája sem járhat, hiszen akkor éhen hallhatna.

Szóval, pár hónap alatt meg lehetne oldani ezeket a dolgokat, tudom nagyon jól, érdekeket sértene sok helyen…..és??? Önök nemcsak a kiváltságosok és a gazdagok szavazatát kapták, hanem zömében olyan emberekét, akik nyomorúságos helyzetük javulását remélték Önöktől, Öntől. S nem az a baj, hogy nagy a szegénység, hanem még kilátás sincs rá, hogy ki lehessen törni a nyomorúságos helyzetből. Nem lehet tervezni, nem egy hétre, még egy napra sem, ez a nagy baj. Az uniós pályázatokat is olyan dolgokra adják, ami nem feltétlenül szükséges még egy le maradott országban. S végezetül, de nem utolsó sorban, az nem nagy baj, ha az országban sok milliárdos van, sőt ez kifejezetten jó kellene, hogy legyen, de az ilyen demjánsándoros minimálbéreskiagyalók segítsék az ország fejlődését, és nemzet felemelését, értem ezt anyagi értelemben is. Nem alapítványok kellenek, hanem rendes munkahelyek, és ott a törvények teljes betartása, nem a kiskapuk keresése folyamatosan.

Még valami, az áram és a víz szolgáltatást nem kellene magánkézben hagyni, óriási pénzeket zsebelnek belőle, ebből haszonból lehetne finanszírozni az egészségügyet, a fizetéseket, hogy az orvosaink otthon is tudjanak boldogulni, senki nem szívesen hagyja el a hazáját, a kényszer viszi rá erre a lépésre. Higgye el, az emberek jelentős tömegét nem a médiatörvény körüli hisztéria érdekli, sokkal fontosabb, miből tesz kenyeret az asztalra.

Elnézést, amiért ilyen hosszúra sikerült a mondandóm, bár tudnám akár egy hétig írni a hibákat, van bőven a leírtakon kívül is, de hát csak egy nagy SENKI vagyok, mindenesetre én maradok további tisztelője, továbbra is bízom Önben, annak reményében, amit Ön mondott, ami nagyon kedves nekem.

„Én maradok. Fent vagy lent, de mindig maradok, mert ez nem jutalom, hanem hűség kérdése. Engem mindig meg fogtok találni a sikerben, a bajban, az örömben, a munkában, és én az elkövetkező négy évben is harcolni fogok veletek, értetek, a hazámért”


Ezt nagyon reméljük és bízunk benne Miniszterelnök Úr!

Hajrá Magyarország!
Hajrá Magyarok!

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Marcsika!
kösz hogy nem felejtetted el idősebb barátaidat. Ez egy igen szép munka, és ha minden fiatal igy gondolkodna, és nem csak várná hogy valaki kikaparja a gesztenyéjét, előbbre juthatnánk. Azt hiszem a min.eln.urnak is igen sok akadályon keresztül lehet egy-egy pici eredményt elérni. Sokan tartják a markukat, csak az nem aki meg is dolgozott érte. Mi is csak reménykedünk, főleg azért mert a régiónk a legrosszabb magyar viszonylatban. Mikor jön már tőke , ill.munkahely felénk is. A mi fiataljainknak még külföld sem ilyen könnyű, mert tőlünk messze van Ausztria. Remélem ilyen honfi a párod is. A szüleid büszkék lehetnek szép honleányukra. Még annyit, hogy mi nem vagyunk olyan net-.es zsenik, most is az unokánknak köszönhetjük hogy segitett nekünk.Mint már irtam , mi megvagyunk a nyugdijunkból, de a gyermekünk,/ mintha csak róla is irtál volna ismeretlenül. /a fiatalok jövőjéért emeljük fel szavunkat. Szeretünk beszélgetni az ilyen tipusú fiatalokkal, annál kevésbé a másik oldal megkövesedett figuráival. Talán ezek a miféle " senkik " is meghallgatásra kerülnek egyszer. Csak jó egészséget, és erőt tudok Viktor min.eln.úrnak kivánni az elkövetkezőkhöz, és persze neked is Marcsika.

Keresés ebben a blogban

Rendszeres olvasók