Paradicsommártás fasírtal, nyugdíjasoknak svéd mintára

Kedves Nyugdíjas, ha véletlenül ide tévednél, jó ha tudod, a svédek a krumplit nagyon szeretik, és nem eszik hülyére magukat, jót akar Neked is az MSZP, hogy egészségesen éljél svéd mintára, aztán még ezt is ráfogja a Fideszre.
Na, de én nem politizálok ám, főzni jöttem, vagy inkább leírni, mit főztem.
Paradicsommártás: Zsiradékból, lisztből rántást készítünk, felengedjük vízzel, veszünk egy COOP üveges paradicsomot, az nem drága, de piros, hogy mit tartalmaz, nem tudom, a tények a lényeg, piros, nem vörös, PIROS!!!
Belekavarod a az ételbe, teszel hozzá egy kis sót, és készen van, nem árt bele egy kis cukor sem, de azt inkább hagyjuk ki, még a végén cukros leszel, aztán tök sokba kerülsz a hatalomnak, kevesebbet tudnak ellopni, ezt meg ne hagyjad.
Mondjuk ünnep van, csinálunk hozzá fasírtot, de ne hogy azt hidd, hogy húsból, na ne ám már gazdag magyar módjára, hanem svéd mintára.
A fasírtmasszához: 1 kg reszelt krumpli, 1 kis fej hagyma, 1 zsemle, de jó a száraz kenyér is, ja be kell áztatni, 2 tojás, ha van, ha nincs, akkor jó a víz is, egy kis só, ezt jól keverjük össze. Majd forró zsiradékban laposra nyomva kisütjük.
Ha hidegtálnak akarod, tedd ki a hidegre, a hűtőt már úgy is kihúzhatod akkor is, ha még a villanyt nem is kötötték ki, úgy sincs benne semmi.
Most már a terítés következik, bár a svédek földig érő terítőket használnak, de minek az nagy flanc, jó egy kockás konyha ruha, vagy egy agyon használt árpádsávos zászló, ja rúd nélkül, mert az már fegyvernek számít, engedélyed meg gondolom nincsen.
Egészségedre, ez ám az egészséges, ne hogy rászavazz a Fideszre, hátha még egy kicsit megjavulna a zsebed egészsége.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

HÁT EZ NAGYON JÓ RECEPT,JÓ SZÖVEGGEL KÖRITVE.
MINDNEKINEK JÓ ÉTVÁGYAT.

Névtelen írta...

Nna! Most már a fidesz van, mégis hirtelen vesztett értékéből a lóvém. Tehát kisebb krumpli, kisebb fasírt, paradicsom nuku. Pedig azt mondta, holnap egy másik országban ébredünk. Végülis igazat mondott!

Unknown írta...

Na igen, nem is ígért a Fidesz paradicsomot a kampányban, ezt ki felejtette, azért nincs:):):)
Rohadjanak meg, mind!!!

Keresés ebben a blogban

Rendszeres olvasók