A sárgaborsó nem drága, és nem kell hozzá más:
Egy fél kilónyi sárgaborsót felteszünk főni( jobb ízű lesz, ha a füstölt oldalast hozzá gondolod)
Egy kis zsiradékból és jó sok lisztből rántást készítünk, ezt ízesítjük apróra tört fokhagymával, felengedjük hideg vízzel, hozzá öntjük a borsóhoz, jön a szokásos kavarás, keverés, és készen vagyunk.
Együnk hozzá jó sok kenyeret.
Ugye, megcsináltuk? Igen, megcsináltuk, ki mit főzött, egye most!
Egészségedre!
4 megjegyzés:
Nagyon eredeti a blgod Marcsi:) Én a gyakori.hu-n keresztül keveredtem ide :) Lehet, hogy szegényesek ezek a cuccok, de nagyon nagyon finomak:) Nekem van egy könyvem, Szegény asszony szakács-könyve a címe :)
az egyszerű polgári konyha részére szerkesztette : zsenka néni :)
az egyszerű recepteken kívül még le van írva a szappanfőzés a nagymosás pontos menete. Gondolod, hogy szükségünk lesz rá ?:)Ha van idevaló receptem, azt egyébként ide írjam, a kommentekhez?
Szia Marcsi!
Szuper vagy, GRATULÁLOK!!! Azt hiszem, imádni fogom a blogodat!!!
Üdv.: Cc
Szia Erika!
Annyira azért nem tökéletes ez a blog, valahogy jobban össze szeretném hangolni a mai magyar valósággal, de majd kialakul.
Nagyon tetszik a szappanfőzés, jöhet az is, belefér a szegénységbe, nagymosás a patakban, ha kikötik a villanyt.:)
Ez tényleg nevetséges, de nem lehet mit csinálni, nem kell keseregni, írjuk ki magunkból.:)
Kedves Ildikó!
Örülök, hogy tetszik a blogom, szívesen látlak.
Megjegyzés küldése